dijous, 23 de desembre del 2021

Arribem a final d’any i continua el bloqueig salarial del Lleure!!


Com sabeu, fa mesos que en matèria salarial estem intentant desbloquejar la negociació del "IV Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya". Aquesta negociació està sent força complexa i difícil atesa, d’una banda, la situació econòmica de les empreses derivada de l’impacte de la pandèmia i, d’altra, la necessitat imperiosa d’encetar d’una vegada per totes un increment salarial que arribi a tot el personal treballador del sector.

La darrera proposta que CCOO hem fet arribar a la taula de la comissió negociadora del "IV Conveni", per intentar tancar un preacord, planteja un esglaonament d’increments salarials entre els anys 2022 i 2024, fins arribar a un increment salarial acumulat d’un 8%. L’objectiu d’aquesta proposta perllongada en el temps seria aconseguir compensar un increment modest el 2022, on les empreses tenen més dificultats econòmiques, mitjançant aquest acumulat plurianual. En aquest mateix sentit, i també com a compensació per la pujada salarial de 2018 que no es va produir, hem proposat un dia d’assumptes particulars l’any per a tot el personal treballador del sector.

Aquí podeu trobar el text sencer de la proposta feta pel sindicat

Des de CCOO considerem que aquesta proposta és un bon punt de trobada per assolir un preacord en matèria salarial i donar un impuls final a la negociació del "IV Conveni", que permeti el seu tancament definitiu amb millores de caire social i de les categories professionals. Mentre esperem que se’ns convoqui a la pròxima reunió de la comissió negociadora del conveni abans que finalitzi l’any, les Patronals ens han manifestat que no estan disposades a anar més enllà d’un acumulat d’un 7%, i que tampoc els agrada la darrera proposta del dia d’assumptes particulars l’any.

La nostra no és una proposta tancada. Estem disposades a escoltar la contrapart, a la resta de sindicats, i moure’ns en diferents alternatives, sempre que suposi avançar en el desbloqueig salarial. Aquests dies estem insistint a les Patronals que convoquin reunió urgentment per continuar la negociació. Més encara quan són les mateixes Patronals les que estan posant com a termini d’aquesta negociació el 20 de gener de 2022.

Sigui com sigui, CCOO considerem que la darrera proposta salarial a què s’arribi a la taula de la comissió negociadora del "IV Conveni " hauria de ser sotmesa a consulta de les persones treballadores del Lleure Educatiu i Sociocultural. Perquè això sigui possible, caldria signar un preacord amb la darrera proposta salarial, tot especificant que serà sotmesa a ratificació mitjançant consulta. Malauradament, CCOO no tenim majoria suficient a la comissió negociadora del Conveni per signar en solitari aquest preacord. Per fer-ho possible, caldria la signatura de, com a mínim, un altre sindicat.

Finalment, també us informem que, a partir de gener, CCOO farem assemblees informatives pels centres de treball. En qualsevol cas, si teniu qualsevol dubte o pregunta, podeu posar-vos amb contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic: cocos7itria@gmail.com

8 comentaris:

  1. I appreciate you taking the time and effort to put everything together. If you're reading this, you're in luck since you may hire our company to do your assignment and free yourself of the stress of writing! Thank you for providing this information. Please visit us for Math assignment help.

    ResponElimina
  2. Wow! This was an incredibly wonderful post. Many thanks for providing these details. progressive claims

    ResponElimina
  3. Hi to all, how is the whole thing, I think everyone is getting more from this web page, and your views are nice for new users..nyif loan approval

    ResponElimina
  4. First I appreciate your work very much. I read your post carefully and I must say that you are doing a great job by sharing your thoughts with us. Please check out walgreens money order

    ResponElimina
  5. Cool you write, the information is very good and interesting.
    Mahindra Furio 7 Cargo

    ResponElimina
  6. INformatove First I appreciate your work very much. I read your post carefully and I must say that you are doing a great job by sharing your thoughts with us. Pleas
    Mahindra Blazo X 28

    ResponElimina