dijous, 9 de desembre del 2021

Què faig si pateixo un accident de treball i l'empresa no ho reconeix ni em facilita “els papers” de la Mútua?

 


Si tens un accident laboral i l'empresa no el reconeix, la Mútua no t’atendrà ni et donarà la baixa mèdica. Llavors, què pots fer?

Partint del fet que la salut és el primer,  si la Mútua no t'atén, has d'acudir immediatament a urgències del Servei Públic de Salut o al teu metge de capçalera.

És molt important que, en el comunicat d'urgències, o si el teu metge et dóna la baixa, ES FACI CONSTAR el següent:

Ha de quedar reflectit que els fets s'han produït en el teu horari laboral, en el centre de treball, treballant o de camí al treball o a casa (in itineri). Això, no evitarà que et donin una incapacitat temporal per contingències comunes, però ho utilitzaràs més endavant.

Durant el procés d'incapacitat temporal, recorda enviar el comunicat de baixa, els comunicats de confirmació i acudir a totes les revisions a les quals et citin. Depenent de cada conveni, percebràs o no complements en la prestació IT.  

Quan et cursin l'alta mèdica, o abans si ho prefereixes, podràs tramitar una SOL·LICITUD DE DETERMINACIÓ DE CONTINGÈNCIA davant l'INSS. En aquest document has d'aportar tota la informació i al·legacions, per a provar que en realitat es va tractar d'un accident de treball i no comú.  

Si l'INSS et reconeix la contingència professional, podràs sol·licitar la diferència que no hagis rebut i els complements del conveni, a més d'altres beneficis.

Pots descarregar-te el senzill formulari de la sol·licitud a l'INSS, en el següent enllaç:

https://tramites.seg-social.es/acceso/determinacion-contingencias.html

I, recorda: 


Afilia’t a CCOO i assessora’t abans de prendre qualsevol acció!!

1 comentari:

  1. You should collect the evidences using cctv or by asking eye witnesses so that you can get medical aid that is your right!

    __________________________________________________________________________________________
    Victor is a professional online thesis writer!

    ResponElimina