divendres, 19 de juliol del 2013

Montoro obre la porta a abaixar l'IVA dels menjadors escolars, com demana Brussel·les.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'ha mostrat disposat a abaixar l'IVA dels menjadors escolars, que se situa al 21%, tal com li reclama Brussel·les. 

Montoro argumenta que l'executiu està aplicant actualment l'IVA als menjadors escolars d'acord amb la legislació vigent des del 1998. Per això, segons ha dit, "farem el que digui la Comissió Europea, però és ara quan ho diu", després de considerar que Brussel·les ha canviat la interpretació que fa de la llei.

Montoro ha dit que la pujada d'aquest impost dependrà de si el servei de menjador el presta una entitat de caràcter social o una societat mercantil, ja que el sistema impositiu varia en cada cas.

Hisenda ha anunciat que, quan el servei del menjador escolar el dona el centre amb recursos propis està exempt de l'IVA. Però, si el realitza una fundació o societat sense ànim de lucre, l'impost no s'aplica per als menors de 6 anys, mentre que per als majors de 6 l'IVA ha de ser del 21%. A més, quan es tracta d'una empresa particular o una societat mercantil, l'IVA per als menors de 6 anys ha de ser del 10% i del 21% per als més grans.

1 comentari:

  1. Quant temps més haurem d’esperar per a que d’una vegada per totes aclareixin aquest tema?? Mentrestant, les empreses van fer cadascuna el que li dona la gana. Això és “campi qui pugui” i “tonto l’últim”…

    ResponElimina