dimecres, 11 de desembre del 2013

Un 11% dels joves catalans presenten alguna conducta de risc de patir anorèxia o bulímia.

Un estudi de l'associació contra l'anorèxia i la bulímia nerviosa (ACAB) estima que un 11% dels joves d'entre 12 i 24 anys a Catalunya, unes 28.000 persones, presenta alguna conducta de risc de patir anorèxia o bulímia nerviosa. Durant el 2012, es van atendre un total de 2.825 casos per trastorn de la conducta alimentària en els centres de salut mental de la xarxa pública, unes dades que s'han "estabilitzat", segons ha explicat el conseller de Salut, Boi Ruiz, aquest dimecres durant la presentació d'un nou canal temàtic per prevenir aquest tipus de malalties. "L'objectiu ara és reduir els casos", ha deixat clar el conseller.
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), els trastorns de la conducta alimentària són la tercera malaltia crònica entre la població juvenil femenina. Un 77,1% de les joves que pateixen anorèxia nerviosa es recupera, mentre que en un 19% el trastorn es fa crònic. La recuperació de les afectades per bulímia és del 72,2% i la cronificació, d'un 21,5%.
El canal temàtic, impulsat pel departament de Salut juntament amb la taula de diàleg per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària –creada fa un any–, té com a objectiu "conscienciar" la població de la importància de fomentar hàbits d'alimentació saludables i promoure l'acceptació de la imatge corporal entre la població més jove. El canal està format per tres vídeos –un sobre els signes d'alerta davant de la sospita d'una bulímia nerviosa, un altre sobre l'anorèxia i un tercer sobre les creences falses sobre alimentació– que es distribuiran pels centres de salut, els municipis i també es penjaran al canal YouTube. 

1 comentari: