dimarts, 13 de febrer del 2018

8 de Març de 2018: CCOO convoca VAGA LABORAL de 2 h 1 m 36 s.


CONTRA LA BRETXA SALARIAL
CONTRAL ELS SALARIS DE MISÈRIA
CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

 El proper dijous 8 de Març de 2018, CCOO convoca vaga laboral de 2 hores, 1 minut i 36 segons (el temps que una dona ha de treballar més que un home en una jornada laboral per cobrar igual que ell). Amb el lema 'Ens plantem contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra les violències masclistes a la feina', aquesta convocatòria vol aconseguir:

-Increments salarials en tots els convenis. Cal apujar més els salaris més baixos.
-Plans d’Igualtat a totes les empreses per evitar la bretxa salarial i totes les discriminacions.
-Treball estable contra l'ús fraudulent de la contractació a temps parcial, la temporalitat injustificada i les hores extres no pagades. Pla d’intervenció de la Inspecció de Treball.
-Ratificació, per part del Govern, del Conveni 189 de l’OIT, que regula els drets i les condicions laborals de les treballadores de la llar.
-Una Llei d’igualtat salarial.
-Augment del poder adquisitiu de les pensions.
-Pressupostos per a polítiques de benestar: dependència, salut, educació, criança, etc.
-Protocols contra l’assetjament i la violència de gènere en el treball.

Amb la mobilització, hem de canviar la correlació de forces a les meses de negociació de cada empresa, de cada sector, per incrementar els salaris, controlar els temps de treball i desenvolupar Plans d’Igualtat. Ha arribat el moment d’impulsar canvis profunds que situïn les persones al centre de les polítiques i de les accions perquè tothom hi guanyi.

Segons l’última Enquesta d’Estructura Salarial (juny de 2017), la bretxa a Catalunya es situa en el 24% del salari mig anual. És a dir que, en una jornada laboral de 8 hores, les dones treballem quasi dos hores sense cobrar-les. En les ocupacions menys qualificades, la bretxa arriba a ser de més del 37%. S’ha de corregir aquesta injustícia. Tenim l’oportunitat de fer pujar el sòl salarial, de manera que generi moviments a l’alça per a tothom, i estrènyer la franja salarial; repartint millor la riquesa i estimulant una economia de progrés. La precarietat és majoritàriament femenina, i ho és més com més augmenta la desigualtat.

Tenim l’oportunitat de crear grans aliances socials per a la justícia i la vida en plenitud. Amb aquestes grans aliances, ha de canviar la correlació de forces davant les administracions i hem d’obtenir polítiques orientades al bé comú, a la vida plena, al benestar i a la sostenibilitat. 

Tenim l’oportunitat de donar més poder econòmic a les dones, cosa que s’ha mostrat estratègica per a la reducció de la pobresa. L’acció política ha d'aconseguir equilibrar els treballs productius, de cura de les persones i dels béns comuns, de cultura, de convivència, de comunicació i transport, etc. Tots els treballs han de ser reconeguts en dignitat i en drets. Quan els col·lectius que pateixen més desigualtats i injustícies avancen, avança tota la Humanitat.

Vives i lliures!
Unim-nos per a la igualtat!

Participa en les mobilitzacions!!

Feu clic per descarregar-vos:
- el manifest de convocatòria de la vaga laboral del 8 de Març
- el cartell de la vaga laboral del 8 de Març
- la moció que presentaran CCOO i UGT als ajuntaments de Catalunya
- l'informe de CCOO de Catalunya sobre bretxa salarial (febrer del 2018)

- l'octaveta informativa de CCOO de Catalunya sobre la vaga laboral del 8 de Març
- l'octaveta informativa conjunta de CCOO i UGT de Catalunya sobre la vaga laboral del 8 de Març

- el model d'adhesió a la vaga del 8 de Març per a Comitès d'empresa i juntes de personal
- el model d'adhesió a la vaga del 8 de Març per a seccions sindicals de CCOO de Catalunya 




1 comentari:

  1. Luciferase enzyme acts on luciferin in the presence of magnesium ions, a chemical called adenosine triphosphate (ATP) and oxygen to produce light. The light produced by some fireflies is very effective.شركة مكافحة حشرات
    شركة مكافحة النمل الابيض بالقصيم
    شركة مكافحة حشرات بالقصيم
    شركة رش مبيدات بالقصيم

    ResponElimina