dimarts, 23 de juliol del 2013

#1000dies, ... anar morint? ... anar lluitant?

El proper 16 de setembre tenim un "aniversari" que molts de nosaltres no volem celebrar (la veritat és que no volem ni que ens convidin). Aquest dia, en farà 1000 que vam començar la negociació del 3r Conveni Col·lectiu del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya. Es diu molt ràpid, però estem parlant d’aproximadament 2 anys i 9 mesos, durant aquest temps els treballadors i treballadores hem perdut (fins a juny de 2013) un 8’7% de capacitat adquisitiva en perdre durant la negociació la possibilitat de revisió salarial vinculada a l’IPC de Catalunya. És cert que no hem patit cap rebaixa salarial, però retallar salaris que majoritàriament fluctuen entre els 250 i els 500€ mensuals (pagues prorratejades incloses) potser supera el límit de la indignitat que estan disposades a plantejar i defensar les patronals del sector, sembla que hem d’estar agraïts a que “únicament” ens plantegin la congelació de costos (salaris, complements, baixes, millores socials, drets sindicals,...),... el trist es que ho estan aconseguint, portarem 1000 dies amb els nostres drets sociolaborals congelats, i allò que per nosaltres ha estat una petita victòria, aconseguir signar un acord que reconeix la ultraactivitat de la part normativa del 2n Conveni mentre no es signi el 3r, es pot transformar en un bumerang que empitjori la ja malmesa situació del les treballadores i treballadors del Lleure Educatiu i Sociocultural si no som capaços de desencallar la negociació. Es tant fàcil com mantenir la negociació oberta sense arribar a cap acord, i volià !!! Ja tenim la congelació de costos. Ens estan guanyant la batalla,...i sembla que per golejada.

Des de CCOO hem intentat aturar aquesta situació de desregulació i de pèrdua de drets sociolaborals perquè creiem que un altre model de sector del Lleure Educatiu i Sociocultural és possible i necessari, hem constituït la plataforma SOS Lleure Educatiu per sumar esforços amb altres col·lectius, hem aconseguit recollir 3000 signatures en defensa del sector, hem promogut els #DijousEnNegre amb exemples a seguir com els de les companyes de Corbera de Llobregat i altres 800 companys i companyes que ja tenen la samarreta #DeDolPelLleure, hem estat capaços de mobilitzar amb un èxit moderat a les treballadores i treballadors per les jornades de lluita del #1Maig2013 i del #23Maig2013,....Però no n’hi ha prou!!!, lluitem pels nostres drets laborals i pel nostre reconeixement com agents educatiu (#iTantQueEduquem) i cal fer-ho des de cada centre de treball, des de cada empresa, des de cada barri, des de cada poble, des de cada ciutat,...l’objectiu és que cada treballador assumeixi el conflicte en el que ens trobem com una lluita pròpia, perquè els drets es lluiten o es perden.
Encara no hem finalitzat aquest curs però tot indica que el vinent no serà més fàcil, i si ens resignem ja hem perdut,.... són temps de lluita, però no esperem que ningú faci les nostres lluites mentre nosaltres ens planyem des de una posició “segura”, Cal estar disposats a arriscar alguna cosa abans de perdre-ho tot, potser és hora d'escoltar els segadors i esmolar ben bé les eines.

1 comentari:

  1. When I was searching for how should be the structure of a dissertation for my Ph.D. dissertation writing. I came across this news that the club is not going to celebrate its birthday. That is really disheartening. I hope this club is fixed.

    ResponElimina