dimarts, 4 de febrer del 2014

L'FMI demana a Espanya que equipari els contractes temporals i indefinits.

La directora de l'organització, Christine Lagarde, emplaça els polítics espanyols a "implementar i provar" les reformes adoptades pel govern.

Els Fons Monetari Internacional (FMI) ha demanat avui a Espanya que reforci la reforma laboral amb mesures que equiparin la protecció dels contractes temporals i la dels indefinits.
En concret, la institució monetària emplaça a l'executiu espanyol a profunditzar la revisió de les normatives laborals "mitjançant l'harmonització de la protecció pels contractes temporals i indefinits, i per l'eliminació de la indexació i de la pròrroga automàtica dels convenis col·lectius expirats".

Així ho recull un informe presentat avui a Brussel·les per la directora de l' FMI, Christine Lagarde, en presència del ministre espanyol d'Economia, Luís de Guindos, i del responsable de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, on recomana a l'estat espanyol que prengui més mesures.
"L'èxit de la reforma [laboral espanyola] depèn de la seva aplicació", assegura el text, ja que l'eficàcia de les reformes anteriors "es va veure compromesa, en part, per la interpretació restrictiva dels tribunals". Tot i així, l' FMI ha reconegut que es tracta d'un "significatiu progrés".
En matèria d'ocupació, la institució presidida per Lagarde considera que la desocupació es va veure afectada per l'esclat de la bombolla immobiliària, però també a la rigidesa dels salaris, la falta de flexibilitat del mercat laboral i la seva alta dualitat, és a dir, la diferència entre els contractes temporals i els indefinits.
Segons l' FMI, les autoritats espanyoles també haurien de prendre altres mesures. "En absència d'un progrés ràpid, els polítics han de preparar plans de contingència, per exemple, projectant un sistema optatiu de negociació col·lectiva".
En el cas d'Espanya, Christine Lagarde ha assenyalat que s'han adoptat moltes reformes i "ara han d'implementar-se, provar-se", alhora que ha destacat que els sindicats espanyols "han estat molt valents per prendre algunes decisions necessàries, participar i comprometre's en les decisions".
En la presentació, el ministre De Guindos ha remarcat que el govern espanyol té en compte aquestes consideracions, però ha assegurat que la decisió "del nucli dur de la reforma laboral ja està presa".


1 comentari:

  1. L'únic contracte que volen és: "Contracte de Voluntariat, amb dret a pagar una mensualitat"...

    ResponElimina