dijous, 3 de novembre del 2016

Entra en vigor el Nou Decret d'activitats del Lleure Educatiu.


Aquest decret va entrar en vigor l’1 de novembre del 2016. A més, introdueix alguns canvis substancials respecte del seu predecessor:


  • A més de les activitats de lleure, es regulen activitats esportives, com ara casals esportius, campus, rutes esportives, etc. També, equipara el nombre de dirigents i les ràtios amb els de les activitats de lleure; tot respectant, però, les titulacions esportives.

  • S’amplia l’abast del decret incloent les activitats amb infants menors de 3 anys i n’estableix unes ràtios específiques.

  • Modifica les ràtios de nens/es per monitor/a -establint l’obligatorietat que hi hagi sempre un mínim de 2 dirigents i deixant un marge de 4 nens/es abans no sigui obligatori ampliar el nombre de monitors/es- i augmenta el nombre de persones de l’equip dirigent que ha de tenir titulació.

  • Es crea el Registre Oficial de Professionals de l’Educació en el Lleure de Catalunya, on serà imprescindible estar inscrit de cara a acreditar el fet de disposar de la titulació necessària per comptabilitzar com a monitor/a titulat. També, hi ha un registre similar per als Professionals de l’Esport.

  • Augmenta els capitals de les assegurances de Responsabilitat Civil i d’Accidents.



1 comentari:

  1. El que ara cal, és que també es regularitzin tots els altres espais de Lleure Educatiu. Per exemple, els "Serveis de Menjador Escolar". Utopía??

    ResponElimina