dimecres, 13 de novembre del 2013

Una esmena als pressupostos de l'estat discrimina els usuaris dels serveis públics de menjador escolar.

El Congrés dels Diputats aprovarà aquesta setmana una esmena als pressupostos, presentada pel Partit Popular, en la qual s’estableix l’exempció d’IVA en els menjadors escolars, només per a les entitats de dret públic i per a les entitats socials. 
Aquesta mesura, que aparentment suposa una millora per al servei, es convertirà en realitat en una greu discriminació per al usuaris/es del sistema públic d’educació. 
Els centres d’ensenyament públic no tenen la capacitat de prestar directament el servei de menjador escolar i habitualment el subcontracten a empreses especialitzades en serveis educatius. El sector empresarial que presta aquest servei al 90 per cent dels centres catalans ha quedat exclós de l’exempció d’IVA, de manera que es veurà obligat a carregar els cost de l’impost a les famílies usuàries del sistema públic. En canvi, els centres educatius privats, que sí tenen la capacitat de prestar directament el servei, quedaran exempts d’IVA. Es donarà, per tant, la paradoxa que les families usuàries de centres privats no hauran de pagar l’IVA, mentre que els usuaris del sistema públic sí l’hauran de pagar.
Com que el preu del servei de menjador està taxat i limitat per l’administració, la inclosió de l’IVA com a cost implicarà inevitablement una disminució de la qualitat del servei, ja sigui per la reducció del nombre de monitors que atendran els infants, ja sigui per la retallada en la despesa dedicada als productes alimentaris.

1 comentari:

  1. Una vergonya!! Això, pot comportar més pèrdua de llocs de treball en el nostre sector...

    ResponElimina