dimarts, 26 de novembre del 2019

27/11/19: concentracions contra l’acomiadament objectiu per absències intermitents.


Demà dimecres, 27 de novembre, concentracions a Barcelona, Tarragona, Lleida i Barcelona davant les delegacions i subdelegacions del Govern. CCOO i UGT es mobilitzen contra la sentència del Tribunal Constitucional que permet l’acomiadament objectiu per absències intermitents.

Amb el lema “No a l’acomiadament per emmalaltir. Defensa els teus drets!”, CCOO i UGT fan una crida a assistir a les concentracions que es faran demà dimecres, 27 de novembre, davant del Congrés dels Diputats a Madrid i de delegacions i subdelegacions del Govern, contra l’acomiadament objectiu per absències intermitents.
El passat 16 d’octubre, el Tribunal Constitucional (TC) va dictar una sentència que avala l’acomiadament objectiu per absències intermitents al centre de treball, encara que siguin justificades. L’article de l’Estatut dels Treballadors que ho permet, el 52.d, existeix des de l'any 1980. Però, va ser amb la redacció donada per la reforma laboral de l'any 2012 que es va endurir substancialment la seva aplicació; suprimint-se la referència al volum total d’inassistències de la plantilla al centre de treball. Amb això s’individualitzava el còmput que s’havia de considerar i es culpava la persona pel fet d’exercir el dret a una recuperació efectiva en el cas de malalties d’origen comú, entre altres drets

Per això, CCOO i UGT convoquen concentracions demà. A Catalunya, es faran a les 12 hores a:
-Barcelona: davant la Delegació del Govern (c/Mallorca, 278),amb Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.
-Lleida: a la Subdelegació del Govern (Plaça de la Pau, 1).
-Girona: a la Subdelegació del Govern (Av. 20 de Juny, 2).
-Tarragona: a la CEPTA-Confederació d’Empresaris de la Província de Tarragona (Rambla Nova, 95).

Més informació i manifest a internet:
https://www.ccoo.cat/noticia/226649/no-a-lacomiadament-per-emmalaltir-defensa-els-teus-drets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada