divendres, 11 de juny del 2021

17 de juny de 2021: Concentració El Lleure Educatiu i Sociocultural diem Prou!


Us convoquem el proper dijous dia 17 de juny a les 11h. a la concentració a la Plaça Sant Jaume, en pro del "Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya", sota el lema: 

La Força del Lleure, un pas endavant en el Conveni

La passivitat també pot arribar a ser una forma de generar conflicte.

Com us vam explicar a finals del passat mes de gener, després d’un període en què la negociació del "IV Conveni Col·lectiu del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya" va quedar aturada per la COVID-19, semblava que aquesta es reprendria amb noves convocatòries de la comissió negociadora.

Des d’un bon inici, CCOO hem reivindicat la millora de les condicions de treball en general i, concretament:

 

  • Revisió salarial.
  • Revisió de diferents aspectes, com ara: categories professionals, permisos, plusos, jornada de treball, etc.

El que ens hem trobat ha estat una voluntat negociadora nul·la per part de les patronals, bastida de diferents excuses. Si temps enrere l’excusa per a no negociar era que havíem d’esperar que es confirmés “la pujada del preu del menjador”, ara ha estat “el context poc estable pel sector motivat per la COVID-19”, “la impossibilitat d’assumir nous costos per la situació de pandèmia”, etc.

Aquesta manca de voluntat negociadora s’ha posat en relleu, no només en què no s’ha avançat res en les diferents matèries proposades pels sindicats, sinó també en l’absència de resposta a les peticions de convocatòria de la comissió negociadora del conveni fetes per la part social. Tot plegat és una falta de respecte a totes les persones que treballen en aquest sector.

La irresponsabilitat de les patronals del sector del Lleure Educatiu i Sociocultural no ens deixa cap altra opció que iniciar un període de mobilitzacions i accions administratives i jurídiques orientades a redreçar aquesta situació. En aquesta línia, les primeres iniciatives que posem en marxa són:

  • A iniciativa de CCOO, els sindicats presents en la negociació del conveni hem demanat  la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, per tal  de trobar una solució a la situació de bloqueig del IV Conveni a què ens han portat les patronals.
  • CCOO estem estudiant amb el nostre gabinet jurídic la possibilitat d’interposar un conflicte col·lectiu, per tal que les empreses del lleure es facin càrrec dels complements de les baixes per Covid, a fi de cobrar el 100% del salari tal i com estableix el conveni en el seu article 89.2.
  • Alhora, CCOO us convoquem a una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, el proper dijous dia 17 de juny, a les 11 hores. La Generalitat, i les administracions en general, han d’entendre que també són responsables de què les empreses amb qui liciten els serveis respectin unes condicions de treball dignes per a tot el personal treballador d'aquest sector.

#OFENSIVACCOO

Ha arribat l’hora de dir prou.

2 comentaris:

  1. 3H Car Ceramic Coating | Bike Ceramic Coating In Delhi - The Detailing Mafia
    Ceramic Coating service in Delhi. Ceramic Coating is based on Nanotechnology from The detailing mafia. That makes your car surface water or liquid resistant and keeps your car brand new. You may have saved up for years to finally be able to invest in a car of your choice. To book a slot: Call: +91-80-100-44000.
    Visit Us:- https://thedetailingmafiablog.wordpress.com/2020/03/31/ceramic-coating-secret-behind-prolong-car-shine/

    ResponElimina
  2. Printers are quintessential Devices at work environments. There are different suppliers of printers that help you print your records into printed copies. Notwithstanding, while at the same time doing this, you may coincidentally find various issues. Printer not activated error code 30 As you definitely realize that printer blunders are nonexclusive and one of those is – printers not enacted error code 30 sage PDF converter or printer not initiated error code 30 Cantax. This printer not enacted blunder code 30 enliven commonly caused when the printer isn't arranged as expected. For point-by-point data, keep perusing this post.

    ResponElimina