dimarts, 27 de juliol del 2021

Les patronals del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya, malauradament, en la seva línia...


 
 
 
Les patronals del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya dinamiten la negociació del conveni                   col·lectiu, evidenciant de nou la seva manca de voluntat negociadora.

CCOO, UGT i USOC consideren inadmissible la proposta de congelació salarial sumada als anys 2018, 2020, 2021 i 2022.

Des dels inicis de la negociació del "IV Conveni de l Lleure", a principis de l’any 2018, la voluntat de les  patronals ACELLEC, La Confederació i ACCAC ha estat clarament orientada a impedir un acord que permeti avançar en la millora de les condicions de treball del sector.

Les propostes de les patronals sempre han anat encaminades a congelar els salaris, endurir les sancions, retallar la cobertura de les malalties, allargar els períodes de prova, i tot un seguit de mesures enfocades a empitjorar el conveni vigent.

Els menjadors escolars, les vetlladores, els casals, les activitats de lleure educatiu, les colònies, els albergs de joventut, les activitats dels centres cívics, els serveis d’atenció al públic en museus, entre d’altres, són activitats regulades al "Conveni Col·lectiu del sector del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya", un sector al què les patronals volen condemnar perpètuament a la precarietat laboral.

Els sindicats vam instar a una mediació al Tribunal Laboral de Catalunya, que va tenir lloc el passat  22 de juny, on preteníem desbloquejar la negociació. Com a resultat es va concertar una reunió de la mesa negociadora, on les patronals es van comprometre a presentar una nova proposta escrita en el termini màxim de 15 dies. Passat aquest termini, les patronals han incomplert amb el seu compromís demostrant, una vegada més, la seva irresponsabilitat envers la situació actual de les persones treballadores del sector.

Volem remarcar que a la condemna perenne de precarietat laboral a la que les patronals pretenen abocar al sector, s’ha d’afegir el tracte de menyspreu al conjunt dels sindicats i per extensió a les persones treballadores.

Després de més de tres anys, CCOO, UGT i USOC considerem que aquesta actitud de          les patronals és provocadora i inadmissible. Que lluny de ser útils per a l’activitat del sector, només busquen la confrontació amb les persones treballadores, en un moment en què els serveis i les activitats estan funcionant gairebé al mateix nivell que l’any 2019.

Els tres sindicats representatius al sector, CCOO, UGT i USOC, lamentem aquesta situació i anunciem mobilitzacions de repulsa. Alhora, reivindiquem un conveni digne que garanteixi l’actualització salarial i la millora de les condicions de treball de prop de 26.000 persones treballadores arreu de Catalunya.

#LLeureEnLluita     #LluitaAmbCCOO

3 comentaris:

  1. Integrated Assessment Services is a registered organization in France and group company of M/s. Integrated Assessment Services Pvt. Ltd. (IAS-INDIA). IAS has its direct presence in 6 countries and its associates in 14 more countries to deliver ISO certification, ISO training activities to its customers. ISO Certification in France

    ResponElimina
  2. I am here now and just want to say thank you for a tremendous post and an all-around entertaining website. It is an extraordinary site you have here…I sincerely acknowledge BLOGGERS like you! deep love messages for her 

    ResponElimina