dimarts, 28 de juny del 2022

Presentem recurs en relació amb els monitors/es que donen suport a l'alumnat amb necessitats sanitàries


 La Federació d’Educació de CCOO presenta recurs especial al plec de prescripcions tècniques que han de regir la contractació del servei de monitors i monitores, que doni suport a l’alumnat amb necessitats educatives especials en l’àmbit de salut.

L’1 de juny es publicava la licitació on surt a concurs la gestió del servei de personal que dona suport als infants amb necessitats educatives especials. Aquest cop la licitació es publica amb algunes novetats, com és  el suport en l’àmbit de la salut per aquells infants que requereixin atenció sanitària.

En aquest sentit, la licitació marca que els monitors/es han d’atendre a l’alumnat en relació amb:

 • Control, suport i seguiment de les activitats assistencials en l’àmbit de la salut de l’alumnat considerat pacient crònic complex (PCC), d’alta morbiditat, diabètic, amb epilèpsia incontrolada o amb dependència de dispositius, entre altres.
 • Dur a terme activitats d’administració de medicaments, insulina, glucagó, dispensació d’epinefrina, entre d’altres, sempre amb la prescripció mèdica corresponent.
 • Aplicar els protocols i les mesures preventives elaborades pel Departament de Salut.

La Generalitat considera que aquestes tasques han de ser desenvolupades per un monitor/a del lleure, i que la titulació acadèmica  ha de ser la d’un diploma de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil o  disposar d’experiència acreditada.

Des de Comissions Obreres considerem inacceptable el requeriment de dur a terme tasques de cura i infermeria, sense estar en possessió del títol de grau en infermeria, diplomatura en infermeria o ajudant tècnic sanitari, i alhora permetre que la contractació del personal sigui sota el paraigua del Conveni de Lleure i en categoria de Monitor/a. No podem permetre que s’agafi la categoria més baixa en el grup professional 3 del conveni col·lectiu aplicable, monitor en el lleure, afegir-li la realització de determinades tasques pròpies d’un perfil de categoria superior, amb l’objectiu d’estalviar-se la contractació d’un personal especialitzat com pertocaria,  i abonar-li el salari corresponent a aquests professionals.

CCOO sempre hem defensat que calia una taula de negociació i aconseguir trobar vies de solució per deixar d’externalitzar aquest servei de suport a les NEE dels infants a les escoles i instituts públics, i que a la vegada no anés en detriment de les treballadores que actualment exerceixen aquestes tasques. Sempre hem defensat que  calia perfilar el seu perfil professional, i que en cap cas les seves tasques formaven part del conveni del lleure. Un any més es desatenen les nostres reclamacions i torna a sortir la licitació pública amb l’ampliació d’un perfil clarament sanitari i encara més allunyat del lleure educatiu, amb una intencionalitat clara de tenir professionals a  baix cost.

És per aquesta raó, que des de la Federació d’Educació de CCOO i el sector del Lleure Educatiu i Sociocultural, hem interposat un recurs especial en matèria de contractació pública, per poder posar fre a part de la precarització d’aquests treballadors i treballadores.

No podem permetre que les administracions públiques siguin còmplices de la precarització de les treballadores.

 

 

10 comentaris:

 1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. The way that allows to Buy Essay Expert writers services in current post recession overview to the date

  ResponElimina
 3. Thank you on your treasured and beneficial information via the weblog.Tp-link Repeater Extender Setup is used to reinforce the internet connection in far edges of Home & Office. Tplinkrepeater.net and New Extender Setup is the maximum trusted logo to buy a Tp-link Repeater New Extender Setup.If you Have Any Type of Web Services Then Visit our Website you will get complete information related Your Query.

  ResponElimina
 4. Ferrets and babies share a ton practically speaking. Many ferret proprietors refer to ferrets as "never-ending babies." So, it is maybe not unexpected that a large number of the best toys for a pet ferret are basically the same as the best play doh toys for a little child, with a couple of exemptions.

  ResponElimina
 5. Thanks to sharing of knowledges with us.Cool post with Enough of information
  Body to body massage in HSR layout

  ResponElimina
 6. This really is a splendid post. Thanks a ton for taking the time to describe all of this out for folks. It is a great guide! employee monitoring software india

  ResponElimina
 7. The Linksys router login page can help you get access to the router settings. Use the default URL to access it and then proceed with the easy steps to edit the network and device settings. Once done, you can proceed with the login process online. For more help with the same, reach out to the team at our end now.

  ResponElimina
 8. If you are looking for help with the Brostrend AC1200 extender setup process, you can always reach out to the team at our end or read through the website to learn steps to configure the networks settings and resolve other related issues as well. For more help on the same, you can also connect with our team of experts through the chat option

  ResponElimina
 9. I just came up to your blog and found it very insightful. I want to compare the commercial market on behalf of commercial vehicle performance according to their pricing.
  You can also check below link. Top ambulance

  ResponElimina