dimecres, 6 de juliol del 2022

6 de juliol de 2022: concentració a tot Catalunya sota el lema: “Salari o Conflicte, salaris dignes per un conveni just”

 


L’acte central ha tingut lloc a les 12 hores, davant la seu de Foment del Treball a Barcelona.
Hi han participat els secretaris generals de UGT i CCOO de Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, juntament amb  diverses persones negociadores de convenis en conflicte, així com treballadors i treballadores afectades. 
Aquesta concentració ha estat un pas més en la mobilització iniciada ja fa un mes, a Madrid, quan 1.500 sindicalistes  integrants de les meses negociadores bloquejades o en conflicte es van reunir per denunciar la ruptura del  "V Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva" (AENC) i la manca de voluntat negociadora real de les patronals. 
Llavors, es va acordar traslladar a la negociació dels convenis col·lectius les demandes sindicals a l’AENC, que principalment són pujades salarials de, com a mínim, el 3,5% per aquest 2022, un 2,5% pel 2023 i un 2% per l’any 2024. En tots els casos, incorporant clàusules de revisió salarial que garanteixin el poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores. I es que ara mateix, a Catalunya tenim 73 convenis sectorials en negociació oberta, que afecten a 1.200.000 persones treballadores.

Els sindicats majoritaris catalans continuem amb la voluntat inequívoca de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores catalanes. Amb la convocatòria d'aquesta nova concentració, denunciem aquests bloquejos i proposem solucions.  Per això, nosaltres també hi hem estat.



4 comentaris:

  1. This info is very helpful for everyone. Keep it up. Thanks once again for sharing it. Check this also - eicher pro 2049

    ResponElimina
  2. This is the best shopping plate from in the USA louis vuitton onthego for the women.

    ResponElimina
  3. Thanks for this Blog. BookMyEssay Master’s degree holders provider the best statistics software assignment help online at a pocket-friendly cost. With in a deadline

    ResponElimina