dijous, 24 de juliol del 2014

Les famílies exigeixen a Ensenyament que freni l'impacte de la pobresa a l'escola.


La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) ha emplaçat el Departament d'Ensenyament a posar fre a l'impacte de la pobresa l'escola i a abordar aquesta qüestió amb "fermesa i sensibilitat". L'entitat ha lamentat que fins ara Ensenyament s'ha "amagat" i ha "desviat l'atenció" dels problemes que viuen els centres i ha alertat que s'ha reduït la cobertura de l'alumnat amb risc de pobresa. Ensenyament s'ha defensat assegurant que els pressupostos d'aquest any inclouen 8 MEUR més per a les beques menjador i que cap infant amb necessitats se l'ha deixat sense aquesta prestació. Fonts del Departament han indicat que s'han homogeneïtzat els criteris per accedir a les beques. 
En una roda de premsa aquest dimecres, la FaPaC ha acusat el Departament de no fer "res" per lluitar contra la pobresa a l'escola i ha assenyalat que "no és un problema de Benestar Social" sinó "el principal repte que té actualment l'escola catalana i que Ensenyament ha d'acordar, amb fermesa i sensibilitat". Per tot plegat, ha demanat a la Generalitat que "actuï i estigui l'alçada" per no posar en risc el sistema educatiu.

L'entitat també s'ha fet ressò dels efectes dels desnonaments en els infants, que a Catalunya s'ha traduït en entre 10.000 i 12.000 menors afectats. En aquest sentit, FaPaC ha lamentat que des d'Ensenyament no hi hagi hagut "cap resposta".

Sobre l'accés a les beques menjador, la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya ha criticat que s'hagi canviat el model d'accés a les ajudes. Fonts d'Ensenyament han assegurat que els criteris per optar a les ajudes s'han homogeneïtzat a tot el territori català. D'altra banda, segons el Departament, no s'ha deixat cap alumnes amb necessitats sense beca menjador i que els centres que presenten més dificultats se'ls ha fet una aportació econòmica perquè poguessin destinar-los per fer front a les seves mancances o a comprar material.

La FaPaC ha lamentat que hi hagi hagut altres aspectes que han influït negativament en el curs, com el desmantellament de la xarxa d'escoles bressol de 0 a 3 anys, la no substitució de les baixes del professorat o la judicialització de les aules, entre d'altres, com la manca de places en estudis postobligatoris.

1 comentari: