dimecres, 8 d’octubre del 2014

S'atura la davallada del lleure educatiu.

(INFORMACIÓ EXTRETA DE LA PÀGINA DE L'ACELLEC).
Per primera vegada després de tres anys, el sector del lleure en l’educació augmenta el nombre d’usuaris, segons les primeres dades d’inici de curs de què disposa la patronal Acellec. La rebaixa de preus per part de les empreses i la percepció de qualitat i professionalitat que té la ciutadania en les diferents activitats que es realitzen s’apunten com a causes principals d’aquest lleuger increment, que se situa a l’entorn del 5% tant en colònies com en menjador escolar.
Colònies més curtes i menjador escolar amb més usuaris
En el sector de les colònies, augmenten les reserves de colònies i activitats escolars entre un 2 i un 5%. El volum econòmic que suposen, però, continua baixant ja que es demanen principalment activitats curtes, d’un sol dia sense pernoctació o amb estades d’una sola nit. Baixen les estades de 2 nits i gairebé desapareixen les reserves de colònies escolars de 3 i 4 nits d’estada. Malgrat el difícil equilibri econòmic, però, les empreses del sector aposten per mantenir el nivell de qualitat i de servei de les activitats i el seu contingut educatiu i pedagògic, lligat al currículum escolar.
En el sector de serveis educatius, principalment menjador escolar, es nota un creixement d’un 5% aproximadament en el nombre d’usuaris respecte del curs passat, a diferència dels darrers tres anys, en què havia acumulat descensos de fins al 20%.
El sector  valora positivament alguns canvis en la política de beques del Departament d’Ensenyament, sobretot pel fet que s’han concedit més aviat, la qual cosa implica que es pugui començar el curs amb les places confirmades i d’una forma més normalitzada. Malgrat això, la patronal continua reivindicant que el pagament de les beques per part de la Generalitat es faci de forma ràpida per evitar tensió financera i tresorera a les empreses del sector que, els darrers anys, han cobrat amb endarreriments d’entre 3 i 9 mesos.
Continuen les reivindicacions per a l’exempció de l’IVA
D’altra banda, l'Acellec continua amb les gestions i reivindicacions davant d’Hisenda per aconseguir que els seus serveis gaudeixin de l’exempció de l’IVA pel seu caràcter educatiu. En aquests moments les empreses han de facturar el 10% d’IVA perquè Hisenda, contra el criteri de tota la comunitat educativa, continua considerant que no està prou acreditada la seva vinculació al sistema educatiu.
La qualitat del servei continua essent la prioritat
La conjuntura econòmica dels darrers anys i els endarreriments en els pagaments per part de l’Administració han obligat les empreses del sector del lleure en l’educació a fer forts ajustaments econòmics que els han portat a marges de benefici molt baixos o pràcticament inexistents en alguns serveis. Malgrat això, però, la patronal Acellec assegura que s’ha continuat prioritzant la qualitat educativa dels serveis. En aquesta línia, es va crear el projecte Colònies i Educació, una proposta impulsada conjuntament per l’ACCAC, la Confederació i l’Acellec, per defensar i promoure les colònies escolars, per adaptar-les a les noves realitats socials i fer front a les situacions de precarietat i absència de recursos provocats per l’actual context de crisi econòmica. En aquest enllaç es recull tota la informació de la campanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada