dijous, 15 de juliol del 2021

Full Informa, 8 de juliol de 2021: negociació "IV Conveni Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya"

 

 

 

Dijous 8 de juliol vam tenir l’última reunió de negociació col·lectiva amb les patronals del sector. L’objectiu era desblocar el conveni col·lectiu, després que la part sindical, a instància de CCOO, demanés mediació al Tribunal Laboral de Catalunya. 

A l’espera d’una resposta des del mes de març a les nostres reivindicacions i propostes per avançar en el conveni col·lectiu, la Patronal estava emplaçada a fer una valoració de com havia anat el curs escolar postconfinament i argumentar la seva contraproposta. 

Després d’un llarg preàmbul, on la Patronal insisteix de forma ritual en la seva bona voluntat i interès en mantenir el diàleg i la negociació, ens trobem amb una proposta totalment fora de lloc i absolutament allunyada de la proposta sindical.

 

Emparant-se en l’incert escenari econòmic actual (al 2018, l’excusa era l’estancament del preu del menjador), proposen una congelació salarial que es sumi a la dels anys 2018, 2020, 2021 i arribi fins a més de la meitat del 2022. A més, pretenen que acceptem un empitjorament dels complements salarials en cas de malaltia comuna, i un canvi de classificació professional. Tot això, sense ni molestar-se a acompanyar les seves propostes de cap mesura que li suposi una despesa econòmica.

La part sindical ja vam manifestar que a priori, i com se’ns havia traslladat, ens semblaven absolutament inacceptables. Denunciem l’actitud negociadora de la Patronal com a agressiva, i l’entenem com una provocació que CCOO sabrem entomar per defensar unes condicions laborals dignes al sector del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya. El nostres sector inclou un ampli ventall d’activitats que aglutina moltíssims treballadors i treballadores de diversos àmbits. Tot i que ha estat un any complex, amb tancaments d’activitats per motius sanitaris, la majoria d’aquestes activitats s’han mantingut gràcies a la professionalitat dels seus treballadors i treballadores, que han assumit una sobrecàrrega de feina justament per poder fer front a un escenari tant complex. 

Els arguments de la Patronal, sobre les incerteses de com evolucionarà l’activitat econòmica aquest estiu, els considerem una excusa, ja que des de la mateixa pàgina del Departament de Joventut ens indiquen que les dades de participació en aquestes activitats estan molt properes a dades precovid (2019). A més, a dia d’avui els cribratges entre usuaris i treballadores i treballadors d’activitats de Lleure a l’estiu donen una baixa incidència amb una afectació d’un 0,08%.

 

No acceptem pretextos, i com a treballadors/es del sector no hem de ser nosaltres qui paguem les conseqüències d’una mala gestió empresarial. No podem compartir aquesta lògica de privatitzar els beneficis en les èpoques bones i traslladar el pes de la recuperació a les treballadores quan s’esdevé una crisi.

Com a CCOO, us seguirem informant de les actuacions que portem a terme i us animem a participar en les mobilitzacions i a organitzar-nos per aconseguir un bon Conveni Col·lectiu.   

                #LLeureEnLluita #LluitaAmbCCOO

 

 

 

6 comentaris:

  1. Hello everyone, we offer a wide range of services on our ij.start.cannon site, specifically for Canon printer users. Canon is one of the best leading and reliable scanner brands. This printer give sleek and stylish, our range of compact printers provides perfect all-in-one home printing. Canon printers are designed for small, home office printers for fast, high-quality document printing. With this printer, you get multiple connectivity options, including WiFi, USB, Bluetooth, and application for wireless printing. If you want any help and information, visit our site.
    http //ij.start.canon setup

    ResponElimina
  2. One possibility is to make a subordinated deposit with a credit institution; This is a legal way to get a five year temporary residence permit. In order to apply for a residence permit in this way, you must make a financial investment of at least EUR 280,000 in the form of subordinated capital - e.g. subordinated bonds or a subordinated loan - to a credit institution and thus become its partner for a certain period of time. http://www.confiduss.com/en/info/blog/article/latvian-residence-permit-investment/

    ResponElimina
  3. ISO 13485 Certification shows an organization’s involvement in developing and delivering high- quality medical devices and equipment to its customers/clients. This ISO quality management system certification ensures the effective performance of the medical devices and enhances the customers’ satisfaction. iso 13485 certification in turkey

    ResponElimina
  4. I’m impressed, I have to say. Hardly ever do I encounter a blog that’s both educative and entertaining. Your idea is outstanding; the problem is that not sufficient people speak intelligently about...Differences Between Pound and Quid

    ResponElimina
  5. I am here now and just want to say thank you for a tremendous post and an all-around entertaining website. It is an extraordinary site you have here…I sincerely acknowledge BLOGGERS like you! have a great weekend response

    ResponElimina
  6. ISO lead auditor training is a voluntary certification course designed for professionals or individuals with proper experience to get certified as a Lead Auditor. ISO Lead Auditor Training course which helps the delegates to understand the requirements of the international Standards and able to perform First Party Audit (Internal Audit), Second Party Audit (Supplier Audit) & Third Party Audit(External Audit). ISO Training in UK

    ResponElimina