dimecres, 19 de gener de 2022

Full Informa protecció COVID

 

 
L’actual situació de pandèmia i els nous protocols del Departament d’Ensenyament deixen al personal dels centres educatius totalment exposats davant d’aquesta sisena onada.


A punt d’arribar al pic de contagis, amb quasi 60.000 alumnes confinats i un ritme de creixement de més del 94% de nous casos en els últims 10 dies (1), és més que evident que els monitors i monitores de menjador, personal vetllador, equips de cuina i professionals de l’etapa de 0-3 estan en primera línia de risc. Treballant en espais tancats amb infants sense mascareta, les seves condicions laborals els posen en una situació de risc i vulnerabilitat que com a CCOO considerem inacceptable.

 

Els protocols actuals del Departament d’Ensenyament, que no confina al grup fins als 5 positius dins de l’aula, i tampoc fa obligatori els testos d’antígens per assistir a l’escola, fa que el personal dels centres educatius estigui més exposat que mai, ja que els infants no porten la mascareta en el moment del menjador, encara no estan immunitzats i es requereix un contacte molt estret per portar a terme la seva feina.
 
 

Exigim a les empreses gestores d’aquests serveis, i al Departament d’Ensenyament que externalitza aquests serveis públics, que compleixin amb l’Article 14 de la Llei 3/1995 de Prevenció de Riscos Laborals i que facin una protecció del seu personal treballador d’una manera eficaç.

 
 

Considerem que en el moment actual de la pandèmia, amb canvis constants en els criteris d’admissió i confinaments a les escoles per part de les administracions públiques, és una irresponsabilitat absoluta mantenir al personal treballador amb les mascaretes higièniques, que la majoria d’empreses han donat als seus treballadors/es.

 


Perquè entenem que protegir-nos és la millor manera de poder tenir cura, des de CCOO hem volgut denunciar públicament d’aquesta greu situació de risc a la Salut que precaritza les condicions de vida i laborals. És per això que entenem com un mínim l’accés per el personal treballador de mascaretes FPP2 per a la seva protecció, així com establir uns protocols clars en baixes, substitucions i proves d’antígens a l’abast. Per altra banda, considerem que l’administració ha tingut el temps suficient per acondicionar els espais amb altres mesures de prevenció, com els sistemes de ventilació mecànica que garanteixen la renovació adient de l’aire, sense que l’alumnat i el personal dels centres hagi de passar fred tenint les finestres obertes.

És del tot inadmissible que molts/es treballadors/es no es sentin segurs/es en el seu lloc de treball i hagin de portar el seu propi equip de protecció. Fet aquest últim que aniria també en contra de la llei, que indica clarament que el cost de les mesures relatives a la Seguretat i la Salut en el seu lloc de treball, de cap manera pot ser a càrrec dels mateixos treballadors/es.

 

1.Departament d’Educació.Dades sobre la Covid-19 als centres educatius.15 de Gener de 2022.<https://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/#/>

9 comentaris:

 1. We are the top property dealer in sector 63 Noida, If you want to purchase a property in Noida so connect with Exotica Housing.
  top builders in sector 63 Noida

  ResponElimina
 2. Modular art Fabrication and Furniture | Creativeware

  Creativeware - Offering Modular art Fabrication, custom furniture, architectural installation, custom lighting, commercial/home interior designing. Also specializing in planning, engineering, fabrication, and installation of custom works.

  ResponElimina

 3. HACKING OF HIGH-PROFILE ACCOUNTS: HAS TWITTER GIVEN UP TO HACKERS?

  Does this description appear to be an advertisement by an animation tutorial company? It certainly does. But when you are told that this was tweeted from the official Twitter handle of the UP Chief Minister’s Office — the account with more than 40 lakh followers — you are forced to take note of it.

  ResponElimina
 4. Should social media platforms require govt ID verification?

  Verifying identity across the board would help to promote free speech as guaranteed under the Indian Constitution and check on hate speech.
  Apurva Agarwal
  The Central Government on February 25, 2021, brought new guidelines for social media, The Intermediary Guidelines & Digital Media Ethics Code Rules, 2021 to safeguard users' rights and to regulate digital content platforms, online streaming, and social media. The new guidelines proposed that all social media accounts need to be verified through mobile phones with a government ID within three months.

  ResponElimina
 5. Thank you for the valuable and useful information you provide in this post.
  popular tractor price

  ResponElimina