dijous, 27 de gener de 2022

Conveni del Lleure: 2022 s'inicia congelat!!

 


El passat dilluns dia 24 de gener de 2022 vam tenir la darrera comissió negociadora del "IV Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya". 

En línia amb el que us venim explicant, aquesta reunió ha estat, gairebé amb tota seguretat, el darrer intent de desbloqueig de la matèria salarial per aquest any 2022. 

 

L'última proposta d’increments salarials que va haver sobre la taula va ser la següent: 

-Increment de l'1%, amb efectes d’1 de gener de 2022. 

-Increment de l'1,5%, amb efectes d’1 de setembre de 2022. 

-Increment del 2%, amb efectes d’1 de setembre de 2023. 

-Increment del 3%, amb efectes d’1 de setembre de 2024. 

Amb aquesta proposta, CCOO vam aconseguir treure mig punt més a les Patronals, tot sumant un acumulat d’un 7,5%, amb el compromís afegit de seure’ns per revisar a l’alça els increments dels anys 2023 i 2024 en funció de l'evolució del sector.

A més d’aquests increments salarials transversals, teníem categories professionals amb augments salarials addicionals de fins a un 7%, i l’augment d’alguns Plusos com el de Disponibilitat i el de Cuina.

Des de CCOO considerem que aquests increments, tot i ser ajustats, tenint en compte la pèrdua de poder adquisitiu que hem patit tot el personal treballador d'aquest sector els darrers anys i amb un IPC desbocat, a la pràctica podien suposar trencar una tendència de congelació salarial que ja dura massa temps al sector i, alhora, obrir la via de negociació per a la millora de les categories professionals i les millores socials en aquest "IV Conveni".

Com ja us vam explicar, l’objectiu d’aquestes propostes salarials perllongades en el temps era aconseguir compensar l'increment modest el 2022, on les empreses tenen més dificultats econòmiques, mitjançant un acumulat plurianual. 

Malauradament, aquest recorregut no ha estat possible per la irresponsabilitat i manca de voluntat dels altres sindicats presents a la comissió negociadora (UGT i USOC) els quals, després de mesos de negociació, s’han despertat en les dues darreres reunions per posar com a línia vermella de la negociació invertir els percentatges de 2022. És a dir, l'1,5% al gener i l'1% al setembre. És a dir, el mateix increment acumulat pel 2022, però repartit d'una altra manera, i sense fer esment a incrementar l’acumulat del 7%!!

Amb aquesta actitud es posa en risc tot l'increment salarial d'aquest any 2022. 

En resum, no volen que aquests increments arribin a la butxaca de les persones treballadores del sector al mes de gener. Però és que tampoc han volgut, com els hem proposat, fer un preacord amb la part Patronal que obrís la possibilitat de preguntar a tot el personal treballador del sector si volen o no aquests increments mitjançant una consulta.

Finalment, també us informem que, en el pròxims dies, CCOO farem assemblees informatives pels centres de treball.

En qualsevol cas, si teniu qualsevol dubte o pregunta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic: cocos7itria@gmail.com

 Continuem la lluita!!

10 comentaris:

 1. Prohibition on dissemination of objectionable facts through internet media

  Are internet media platforms helping such forces who want to disrupt the unity and integrity of India?

  ResponElimina

 2. Best Fabrication Studio in Los Angeles | Creativeware

  Get best deal from Creativeware on Fine Art, Prototyping, Public Art Installations Fabrication, interior Design Solutions, Bronze and Stainless Steel Casting, Digital Modeling and 3D Printing.

  ResponElimina
 3. It would not hurt to relax after a hard day, just on this site https://rankmywriter.com/academized-com-review, experts will help me write my essay, for example, any written work will be written for you, competently and efficiently and at a low price

  ResponElimina
 4. Are you looking for the best SEO Company in Delhi that can help in providing rank to your website on Google? If yes then connect with PromoteDial.

  ResponElimina
 5. I am business marketing services provider I have excellent experience in this business marketing write for us business plan with affordable packages.

  ResponElimina
 6. CSS Founder is the best and trustworthy website design company in chennai that provides high-quality web design & development services. You can connect with us as we can provide you with the exact website design for your online business. Contact us today and make your business profitable.

  ResponElimina
 7. Do you want to apply for a Dubai Visa without facing any problem and delay? If yes then connect with Visits Visa service provider.

  ResponElimina