dilluns, 19 de maig del 2014

Un estudi alerta que 500.000 escolars espanyols es quedaran sense beca menjador a l'estiu.

Un informe sobre malnutrició i temps lliure de l'ONG Educo alerta que el més de mig milió d'infants espanyols que actualment reben una beca menjador es quedaran sense aquest ajut quan arribi l'estiu. El mateix estudi també assegura que uns 100.000 nens han deixat de quedar-se a dinar al menjador escolar entre els cursos 2009-2010 i 2011-2012 a causa de la crisi i que 200.000 infants no es poden permetre menjar carn, pollastre o peix cada dos dies.
Per cobrir aquest buit de beques menjador que, segons l'ONG, deixen les administracions durant l'estiu, l'entitat oferirà fins a 96.000 ajuts d'aquest tipus a nivell estatal entre el 23 de juny i el 12 de setembre. La coordinadora de programes socials d'Educo, Pepa Domingo, ha reclamat a les administracions una "solució global" perquè un cop s'acabi el curs escolar els nens que ho necessitin no es quedin sense beca. L'ONG també ha criticat els llindars actuals fixats per Ensenyament per aconseguir aquests ajuts. "Hi ha moltes famílies que un dels dos pares treballa i queden excloses de les  beques, tot i que més de la meitat del seu sou l'han de destinar a pagar la hipoteca", ha denunciat Domingo.
Per ajudar aquest segment de població Educo ha concedit un total de 500 beques menjador durant aquest curs escolar a Catalunya.

1 comentari:

  1. Cal tenir molt clares les prioritats, a l'hora de gastar els diners. I, evidentment, menjar n'és la principal...

    ResponElimina