dimecres, 28 de maig del 2014

Una sentència declara que tenir menys de 35 anys no és motiu de discriminació laboral.

El TS de Justícia de Catalunya dóna la raó a CCOO en el recurs interposat contra el conveni col·lectiu de col·lectivitats que contenia articles clarament discriminatoris

Una sentència del TSJC declara nul l’article 24 del conveni de col·lectivitats, firmat en solitari per la UGT i la patronal del sector ACERCO, que creava un nou grup salarial pensat exclusivament pels i les menors de 35 anys d’11.000€ anuals de retribució, fet que suposava una diferència de 178,75€ mensuals menys (respecte al grup salarial immediatament superior) pel fet de ser jove
La Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme  (FECOHT) de CCOO de Catalunya no va signar aquest conveni davant aquest fet clarament discriminatori.

Des d’Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya es celebra la sentència del Tribunal Superior de Justícia que dóna la raó al recurs presentat per la FECOHT de CCOO de Catalunya, mitjançant els serveis jurídics del sindicat. Un conveni col·lectiu no pot contenir fets discriminatoris de cap tipus, tampoc per raó d’edat. I, aquest permet la reducció salarial i l’empitjorament de les condicions pel simple fet de ser menor de 35 anys.

El sector de les col·lectivitats (majoritàriament serveis a menjadors) és un sector fortament precaritzat i l’acord d’aquest conveni, lluny de millorar les condicions dels treballadors i treballadores, empitjora les condicions de tots ells i elles. Però, de forma especialment intensa amb els i les joves que, amb l’excusa de la crisi, establia l’edat com a barrera precaritzadora.

Ser jove ni és delicte ni motiu de discriminació, i rebutgem que s’aprofitin de la crisi per precaritzar a costa nostra el mercat de treball.  Treballar no és un privilegi, és un dret, i la edat no és un motiu de discriminació. A igual feina, igual salari.


Per a més informació:
Aïna Vidal, coordinadora d’Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya. Tel. 690 366 085
Esteban Sanabria, secr. Acció Sindical i Negociació Col·lectiva de la Fed. De Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO de Catalunya. Tel. 629 213 228

1 comentari:

  1. És més que evident que, de vegades signar certs documents no beneficien als treballadors/es. Llavors, per què es signen??

    ResponElimina