dimecres, 15 d’octubre del 2014

REFLEXIONS AL VOLTANT DE LA 1ª REUNIÓ DEL NOU COMITÈ D'EMPRESA.

El passat dijous 9 d’octubre es va portar a terme la 1ª reunió del nou “Comitè d’Empresa” de “7 i Tria”. Per fi, vam poder posar sobre la taula els principals problemes i/o qüestions amb que ens trobem cada inici de curs: confecció dels calendaris (centres, cuines i estructura), signatures de contractes a l’oficina per part dels integrants dels 3 sindicats que composem el comitè, baixes/altes de delegats/des sindicals, etc.

Precisament, en aquest darrer punt ens vam trobar amb algunes “sorpreses”. Per començar, la recent escollida presidenta del Comitè (Imma Cruz- USO) va presentar la seva renúncia al seu càrrec mitjançant una carta escrita. Però, aquesta no va ser la única renúncia amb que ens vam trobar. En total, el sindicat USO va comunicar al comitè fins a 7 renúncies.
Així doncs, els/les 10 delegats/des que van sortit escollits/des de la llista inicial amb la que USO es va presentar a les eleccions, pràcticament no té res a veure amb els/les delegats/des que actualment la conformen. A més, pel camí “s’han saltat” d’altres treballadors/es que anaven a la seva llista (per exemple, coordinadores de zona) que, quan els hauria tocat substituir els/les seus/ves companys/es han defugit aquesta responsabilitat, passant-la a d’altres companys/es.
En definitiva, ens trobem que en la llista d’ USO, havent tret 10 delegats/des a les eleccions, la treballadora que anava nº 19 ara forma part del “Comitè d’Empresa”.

Fa una estona parlàvem de responsabilitat. I, precisament és això el que els ha mancat (i encara els manca): compromís i fermesa a l’hora de decidir formar part d’una candidatura i si s’escau, del propi “Comitè d’Empresa”. Com es pot transmetre confiança als treballadors/es i voler defensar els seus drets, quan a la primera de canvi es desdiuen del compromís adquirit? Quina credibilitat poden tenir com a sindicat? #EngranatgesVarisDelsSindicatsGrocs

Cal començar a treballar, per tal que aquest nou comitè sigui el que ha de ser: l’avalador dels drets de tots/es els/les treballadors/es que formem part de l’empresa “7 i Tria”.

SECCIÓ SINDICAL 7 I TRIA CCOO CATALUNYA
ORGANITZEM
RESISTIM
RECUPEREM
TRANSFORMEM


                                         GUANYEM











1 comentari:

  1. Qui vulgui jugar o passar l'estona, que es busqui un altre espai. Nosaltres estem per treballar!!!

    ResponElimina